Vianočné medovníčky

Medovníky patria k pečivu, ktoré neodmysliteľne patrí na vianočný stôl. Vianoce sú už za dverami, a preto, ak hľadáte recept na vianočné medovníky, ktoré budú ihneď mäkké, tak ste na správnom mieste.

 

Na prípravu cesta budeme potrebovať:

500 g hladkej múky
150 g práškového cukru
100 g medu
100 g masla
1 ČL sody bikarbony
štipka škorice
1 ČL perníkové korenie
1 - 2 PL kakaa
3 vajcia (2 pôjdu do cesta a 1 ďalšie je na potretie medovníčkov)

 

Postup prípravy: 

Všetky suché ingrediencie si zmiešame dokopy a potom pridáme ostatné. Cesto si rukami vypracujeme až kým z neho nebude guľa, ktorá sa nebude lepiť na okraje misky. Hotové cesto si dáme na niekoľko hodín (najlepšie do naslednujúceho dňa) do chladničky, alebo na iné chladné miesto.

 

Keď je cesto pripravené, tak si postupne vyberáme menšie množstvá, ktoré si vyvaľkáme a začneme vykrajovať medovníčky pomocou formičiek. Ostatné cesto nechávame v chladničke, až kým ho nepôjdeme vyvaľkať, aby nám úplne nezmäklo, lebo potom by sa s ním ťažko pracovalo.

 

Keď vykrojené medovníčky (cca 0,5 cm hrubé) poukladáme na papierom vystlaný plech, tak ich potrierame žĺtkom, aby po upečení ostali pekne lesklé. Medovníčky pečieme vo vopred predhriatej rúre na 180°C  po dobu 7 - 8 minút. 

Hodnotenia receptu

  • Magda
    29.12. 2020

    Výborné... Dobrý recept podarili sa nám..:P


  • Jana
    15.04. 2021

    Síce tie naše medovníčky neboli tak pekne ozdobené ako na vašej fotke, ale chuťovo sú fantastické. Na druhý deň zmäkli a boli ešte lepšie. Recept bol jednoduchý a bolo tam napísané všetko potrebné.


Napíšte komentár

Najnovšie recepty

Okamžité novinky o nových zľavách ?

Zadajte svoj email a my vám pravedeľne pošleme nové zľavy