Mrkvový koláčik

Na prípravu budete potrebovať: 

Cesto:

  • 180g ovsenej múky
  • 2 ČL kypriaceho prášku
  • 1,5 ČL mletej škorice
  • 0,5 ČL nastrúhaného muškátového orieška
  • 1/4 ČL soli
  • 1 PL rozpusteného masla
  • 1 vajce
  • 2 ČL vanilkového extraktu (v prípade potreby môžete nahradiť vanilkovým cukrom)
  • 100 ml ďatlového sirupu alebo agáve
  • 60g gréckeho jogurtu
  • 60 ml mlieka
  • 180g nastrúhanej mrkvy

Poleva:

  • 230 g ricotty
  • 45 g gréckeho jogurtu
  • 30 ml ďatlového sirupu alebo agáve
  • 1 ČL vanilkovej esencie
  • mrazené čučoriedky ( voliteľné )

 

Postup prípravy:

Predhrejte si rúru na 185°C. V miske si zmiešajte múku, kypriaci prášok, škoricu, muškátový oriešok a soľ.

 

V ďalšej miske si pomocou mixéra zmiešajte maslo, vajce, vanilkovú esenciu, ďatlový sirup a grécky jogurt. Postupne pridajte mlieko a suché ingrediencie, ktoré ste si zmiešali v separátnej miske. Na záver, keď bude cesto hladké, pridajte nastrúhanú mrkvu. Pripravené cesto vylejte na múkou vysypaný plech (použila som veľkosť  22cm x 30cm) a pečte približne 35 - 40 minút (pred vytiahnutím skúste do cesta strčiť špáradlo a ak bude po vytiahnutí suché, cesto je hotové). 

Po vychladnutí cesta si pripravte polevu. V miske zmiešajte pomocou mixéra riccotu, jogurt, ďatlový sirup a vanilkovú esenciu. Následne krém rozotrite po povrchu koláča. Na záver v hrnci rozmrazte čučoriedky, roztlačené pomocou vidličky naneste na povrch koláča a dajte ho stuhnúť na nejaký čas do chladničky.

Napíšte komentár

Najnovšie recepty

Okamžité novinky o nových zľavách ?

Zadajte svoj email a my vám pravedeľne pošleme nové zľavy