Na prípravu budete potrebovať:
Cesto:
- 180g ovsenej múky
- 2 ČL kypriaceho prášku
- 1,5 ČL mletej škorice
- 0,5 ČL nastrúhaného muškátového orieška
- 1/4 ČL soli
- 1 PL rozpusteného masla
- 1 vajce
- 2 ČL vanilkového extraktu (v prípade potreby môžete nahradiť vanilkovým cukrom)
- 100 ml ďatlového sirupu alebo agáve
- 60g gréckeho jogurtu
- 60 ml mlieka
- 180g nastrúhanej mrkvy
Poleva:
- 230 g ricotty
- 45 g gréckeho jogurtu
- 30 ml ďatlového sirupu alebo agáve
- 1 ČL vanilkovej esencie
- mrazené čučoriedky ( voliteľné )
Postup prípravy:
Predhrejte si rúru na 185°C. V miske si zmiešajte múku, kypriaci prášok, škoricu, muškátový oriešok a soľ.
V ďalšej miske si pomocou mixéra zmiešajte maslo, vajce, vanilkovú esenciu, ďatlový sirup a grécky jogurt. Postupne pridajte mlieko a suché ingrediencie, ktoré ste si zmiešali v separátnej miske. Na záver, keď bude cesto hladké, pridajte nastrúhanú mrkvu. Pripravené cesto vylejte na múkou vysypaný plech (použila som veľkosť 22cm x 30cm) a pečte približne 35 - 40 minút (pred vytiahnutím skúste do cesta strčiť špáradlo a ak bude po vytiahnutí suché, cesto je hotové).
Po vychladnutí cesta si pripravte polevu. V miske zmiešajte pomocou mixéra riccotu, jogurt, ďatlový sirup a vanilkovú esenciu. Následne krém rozotrite po povrchu koláča. Na záver v hrnci rozmrazte čučoriedky, roztlačené pomocou vidličky naneste na povrch koláča a dajte ho stuhnúť na nejaký čas do chladničky.